Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
DESIGNED BY JOOMLATD

Aktualności

Stoisko informacyjno-promocyjne LGD - festyn w Pokrzywnicy 2022.09.11

Administrator on poniedziałek, 12 wrzesień 2022 15:30.

LGD Zielone Mosty Narwi uczestniczyło w dniu 11 września 2022r. w Pokrzywnicy w festynie plenerowym "Pokrzywnickie święto ziemniaka 2022" poprzez wystawienie stoiska informacyjno-promocyjnego.

Każdy zainteresowany pozyskaniem środków unijnych na realizację własnych pomysłów - mógł skorzystać z bezpłatnych konsultacji i dowiedzieć się czy ma możliwość ubiegania się o dofinansowanie w ramach wdrażania „Strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność dla obszaru LGD Zielone Mosty Narwi”.
Przedstawiciele LGD na stoisku udzielali konsultacji na temat podejmowanych działań przez LGD, w tym m.in. na temat planowanych naborów wniosków o przyznanie pomocy, bezpłatnego doradztwa w zakresie przygotowania wniosków o przyznanie pomocy w ramach realizacji LSR.

Na stoisku rozdawane były gadżety promocyjne i ulotki.

Festyn ten został zrealizowany przez Gminę Pokrzywnica z środków pozyskanych za pośrednictwem naborów przeprowadzonych przez LGD Zielone Mosty Narwi w ramach podziałania „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Rekrutacja: Szkolenie - wypiek chleba

Administrator on wtorek, 06 wrzesień 2022 08:08.

Samorząd Województwa Mazowieckiego w Warszawie oraz Lokalna Grupa Działania Zielone Mosty Narwi zaprasza do udziału w szkoleniu z zakresu domowego wypieku chleba w ramach działania Mazowieckie Dobre Praktyki i Tradycje Kulinarne.

Termin: 23 wrzesień 2022r., godz. 10.00 - 15.00

Miejsce: OSP Glinice Wielkie, Glinice Wielkie 4, 06-120 Winnica.

Zgłoszenia należy dokonać za pośrednictwem: formularza zgłoszeniowego.

Termin nadsyłania zgłoszeń: do 21 września 2022r. do godz. 12.00.

Udział w szkoleniu jest bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

 

„Mazowieckie dobre praktyki i tradycje kulinarne – kiszonki warzywne” - podsumowanie

Administrator on wtorek, 30 sierpień 2022 11:08.

W czwartek 25.08.2022r. w Ochotniczej Straży Pożarnej w Pokrzywnicy odbyło się szkolenie pn.: „Mazowieckie dobre praktyki i tradycje kulinarne – kiszonki warzywne” zorganizowane przez Samorząd Województwa Mazowieckiego oraz LGD Zielone Mosty Narwi.

Spotkanie rozpoczął Pan Albert Jaworski – Prezes Zarządu stowarzyszenia Zielone Mosty Narwi. Następnie Pan Krzysztof Zaniewski – Przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie - wygłosił prelekcję dotyczącą m.in. wpływu probiotyków na zdrowie człowieka oraz pozytywnych właściwości kiszonek warzywnych. Część teoretyczną szkolenia zakończyła Pani Anna Litwin – Blue Haskap. Pani Anna opowiedziała o swojej pasji do przetwórstwa warzyw i owoców. W części praktycznej szkolenia uczestnicy przygotowywali kiszonki warzywne, m. in. kiszonkę z rzodkiewki, kalafiora, brokuła, kimchi oraz zakwas buraczany. Na zakończenie uczestnicy skosztowali przepyszny obiad przygotowany przez Koło Gospodyń Wiejskich w Klaskach - Czerwone Korale.

Bardzo dziękujemy Ochotniczej Straży Pożarnej w Pokrzywnicy za udostępnienie sali oraz wszystkim uczestnikom za przybycie i wspaniałą atmosferę.

Rekrutacja: Szkolenie - kiszonki warzywne

Administrator on wtorek, 16 sierpień 2022 06:19.

Samorząd Województwa Mazowieckiego w Warszawie oraz Lokalna Grupa Działania Zielone Mosty Narwi zaprasza do udziału w szkoleniu z zakresu produkcji zagrodowej/domowej kiszonek warzywnych w ramach działania Mazowieckie Dobre Praktyki i Tradycje Kulinarne.

Termin: 25 sierpień 2022r., godz. 10.00 - 15.00

Miejsce: OSP Pokrzywnica, ul. Pułtuska 2, 06-121 Pokrzywnica.

Zgłoszenia należy dokonać za pośrednictwem: formularza zgłoszeniowego.

Termin nadsyłania zgłoszeń: do 23 sierpnia 2022r. do godz. 12.00.

Udział w szkoleniu jest bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

TOP